Historie

In 1970 startte oliehandel Mol Schuddebeurs met de verkoop van Peugeot auto’s. De heren H.Mol en C. Hoogmoed hadden de leiding over het bedrijfsonderdeel en betrokken C. van Ast als techneut bij het bedrijf en vormden met z’n drieën de leiding over het bedrijf. Na verloop van tijd, groeide het bedrijf uit zijn jasje en is verhuisd naar een pand naast de historische Nobelpoort in Zierikzee, één van de oorspronkelijke toegangspoorten van Zierikzee. Doordat het bedrijf nu los van Mol Schuddebeurs opereerde, kreeg het bedrijf de naam van de naastgelegen poort. In 1977 werd de toenmalige grasdrogerij gekocht aan de andere kant van de hoofdweg. Na een grondige verbouwing is het bedrijf aan de Oudeweg 2 voortgezet.

In 1995 treden de vennoten Mol en Hoogmoed terug uit de directie en kwam vers bloed in de zaak in de persoon van Robert van Ast, de zoon van Cor. In 2008 deed Cor een stapje terug.

In juni 2019 heeft de Nobelpoort haar activiteiten uitgebreid met het merk Citroën. Naast service en onderhoud kunt u ook terecht voor een nieuwe of gebruikte Citroën bedrijfsauto of personenauto.

Autobedrijf “de Nobelpoort” B.V. is in al die jaren uitgegroeid tot een toonaangevend autobedrijf in de regio. In al die jaren hebben we als directie en gemotiveerd personeel, gewerkt aan een hoge klanttevredenheid. Service, betrouwbaarheid, vakmanschap en een hoge prijs-kwaliteitverhouding zijn enkele sleutelwoorden die kenmerkend zijn voor onze organisatie. Daar gaan we voor, al meer dan 50 jaar lang!