Elektrisch rijden

Nieuwe Citroën C4

Elektrisch voertuigen zijn inmiddels niet meer weg te denken op de Nederlandse wegen. Ook binnen Peugeot en Citroën zijn er verschillende modellen in elektrisch of in hybride beschikbaar.

Binnen Peugeot zijn nu de E-208, E-2008 en E-Experts volledige elektrisch verkrijgbaar en naast de honderd procent elektrische voertuigen zijn de 3008, 508 Berline en 508sw als hybride variant leverbaar.

Binnen Citroën zijn nu de E-C4 en E-Jumpy ook leverbaar in een elektrische uitvoering en is de C5 Aircross als hybride verkrijgbaar.

De verleidelijke elektrische e-208 overtuigt op alle punten. Hij beschikt over een actieradius van 340 kilometer. Met een wallbox/laadpaal kan deze in ruim vijf uur tot 100% worden opgeladen en bij een snellaadstation 80% in dertig minuten. De e-2008 heeft dezelfde oplaadmogelijkheden als de e-208. Het fraaie silhouet van deze nieuwe elektrische compacte SUV is identiek aan dat van de uitvoeringen met een benzine- of dieselmotor. Ook de ruimte voor passagiers en bagage is gelijk gebleven.

De Citroën E-C4 zorgt voor optimaal rijcomfort voor alle inzittenden dankzij het schokvrije wegrijden, het ontbreken van trillingen, de ergonomie en het gebruiksgemak van de interfaces en specifieke services. Dit nieuwe model biedt het comfort van stil en gemakkelijk elektrisch rijden.

De Peugeot e-Expert en Citroën E-Jumpy, twee bedrijfswagens die bij De Nobelpoort te koop zijn, bieden een zee aan ruimte met een nuttig laadvolume tot 6,6 m3 en een nuttig laadvermogen tot 1.275 kilogram bij een wagenhoogte van minder dan 1,90 meter. De twee modellen zijn ideale bedrijfsauto’s voor het rijden en parkeren in de stad. Dankzij de elektrische aandrijflijn is hij welkom in elke milieuzone.
De elektrische bedrijfswagens zijn leverbaar met een hoogspanningstractiebatterij van 50 en 75 kWh voor een actieradius tot 330 kilometer. De batterij is op ingenieuze wijze in het ontwerp van de auto geïntegreerd zodat de ruimte in de cabine en de laadruimte volledige behouden is gebleven.

Ook de andere modellen binnen Peugeot en Citroën zullen op korte termijn een hybride of volledig elektrische variant op de markt brengen.

Wist u dat? Wij ook twee oplaadpunten hebben voor uw elektrische auto. Deze kunnen tijdens onze openingstijden gebruikt worden d.m.v. uw laadpas. 

Kom langs en ervaar de vele mogelijkheden op dit gebied.