Laadmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het laden van uw elektrische personenauto of bedrijfsauto.

  • Thuis laden via een wallbox of normaal stopcontact
  • Op het werk laden via een wallbox of laadpaal
  • Openbaar laden via een laadpaal
  • Snel laden via een snel laadstation

De meest ideale situatie is het thuis laden via een wallbox of eventueel een normaal stopcontact. Echter heeft niet iedereen in Nederland deze mogelijkheid. Je betaald hierbij de kosten die je aan de netbeheerder betaald vaak i.c.m. zonnepanelen is dit de goedkoopste laadoplossing. Bij een normaal stopcontact duurt het laden van een elektrische auto langer dan via een wallbox. Een normaal stopcontact voorziet in maximaal 1,8kwh t.o.v. een wallbox tot wel 11kwh.

Bij een openbare publieke laadpaal kan iedereen met een elektrische of hybride auto terecht. Om hier te kunnen laden is er een laadpas of druppel nog. In Nederland zijn hiervoor verschillende aanbieders. Wij adviseren u graag in de mogelijkheden. De meeste openbare laadpalen in Nederland zijn uitgerust met een 11kwh, 3 fasen laden systeem. Bij een elektrische Peugeot of Citroën is de auto dan gemiddeld is 5 uur weer volledig vol geladen.

Alle elektrische en hybride auto’s van Peugeot & Citroën zijn uitgerust met een type 2 laadstekker (Mennekes). Dit model stekker vindt u op vrijwel alle publieke laadpunten.

laadkabel open einde met type 2 stekker | EV Company

Langs de snelweg maar ook bij steeds meer bedrijven, zoals supermarkten kan er worden snel geladen. Hier mee kan de auto in 30 minuten tot wel 80% worden opgeladen. Met deze manier van laden kunt u snel weer op weg, handig bijvoorbeeld wanneer u op doorreis bent. Om de levensduur van de accu te bevorderen adviseren wij u niet altijd gebruik te maken van deze oplossing.

 

Meer weten over onze laadmogelijkheden?

Neem contact op