Laadmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het opladen van uw elektrische personenauto of bedrijfsauto.

  • Thuis laden via een normaal stopcontact (230v) of wallbox
  • Op het werk laden via een normaal stopcontact (230v) of wallbox
  • Openbaar laden via een publieke laadpaal
  • Snel laden via een snel laadstation (tot 400kw)

De meest ideale situatie is het thuis laden via een wallbox of eventueel een normaal stopcontact (230v). Echter heeft niet iedereen in Nederland de mogelijkheid om thuis te kunnen laden. Je betaald hierbij de kosten die je aan de netbeheerder betaald vaak i.c.m. zonnepanelen is dit de goedkoopste laadoplossing. Bij een normaal stopcontact duurt het laden van een elektrische auto langer dan via een wallbox. Een normaal stopcontact voorziet in maximaal 1,8kwh t.o.v. een wallbox tot wel 11kwh.

Bij een openbare publieke laadpaal kan iedereen met een elektrische of hybride auto terecht. Om hier te kunnen laden is er een laadpas of druppel nog. In Nederland en het buitenland zijn hiervoor verschillende aanbieders. Wij adviseren u graag in de mogelijkheden. De meeste openbare laadpalen in Nederland en het buiteland zijn uitgerust met een 11kwh, 3 fasen laden systeem. Bij een elektrische Peugeot of Citroën is de auto dan gemiddeld in 5 uur weer volledig volgeladen.

Alle elektrische en hybride auto’s van Peugeot & Citroën zijn uitgerust met een type 2 laadstekker (Mennekes). Dit model stekker vindt u op vrijwel alle publieke laadpunten.

laadkabel open einde met type 2 stekker | EV Company

Langs de snelweg maar ook bij steeds meer bedrijven, zoals supermarkten kan er worden snel geladen (tot 400kw). Bij snel laden kan een auto in 30 minuten van 0% tot 80% worden opgeladen. Dit is ook bij de elektrische Peugeot en Citroën mogelijk. Met deze manier van laden kunt u snel weer op weg, handig bijvoorbeeld wanneer u op doorreis bent. Om de levensduur van de accu te bevorderen adviseren wij u niet altijd gebruik te maken van deze oplossing.

 

Meer weten over onze laadmogelijkheden?

Neem contact op