Peugeot Expert uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2019

De middenklasse bestelauto Peugeot Expert is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2019. De verkiezing is een initiatief van het vakblad Automobiel Management en vindt jaarlijks plaats.

 

 

De Bestelauto van het Jaar 2019 is in gelimiteerde oplage beschikbaar als PEUGEOT Expert Sport Edition met een stoer en sportief design en voorzien van alle mogelijke opties en luxe.

De PEUGEOT Expert verscheen in 2016 op de markt. De middenklasse bestelauto van PEUGEOT heeft zich volgens juryvoorzitter Peter Brouwer, tevens hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management, in korte tijd bewezen als een comfortabele en prijstechnisch gunstige aanbieding.

Vijf sterren in de Euro NCAP-crashtests

De Bestelauto van het Jaar 2019 is gebaseerd op het modulaire platform EMP2. Dat zorgt voor optimale afmetingen en gewichtsbesparing. De kwalitatief hoogwaardige PEUGEOT Expert is voorzien van efficiënte motoren met een CO2-uitstoot vanaf 133 g/km. Hij is leverbaar met innovatieve voorzieningen zoals handsfree schuifdeuren, een flexibel in te richten cabine met een Moduwork-scheidingswand, Active Safety Brake, een achteruitrijcamera met VisioPark en het Connect 3D-navigatiesysteem.

De PEUGEOT Expert heeft een nuttig laadvermogen van maximaal 1.400 kg en een maximaal laadvolume van 6,6 m3. De PEUGEOT Expert is leverbaar in drie lengtevarianten, waaronder de unieke Compact-uitvoering, met een lengte van slechts 4,61 meter. De langste uitvoering meet 5,31 meter. Een aantal versies heeft een hoogte van minder dan 1,90 meter, hetgeen in lage parkeergarages handig is. Met de maximale score van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtests is de auto ook op veiligheidsgebied maatgevend.

De verkiezing 

Aan de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar nemen automatisch alle in Nederland leverbare gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3.500 kg deel. De vakjury, bestaand uit specialisten van leasemaatschappijen, fleetmanagers en journalisten, beoordeelt de modellen op uiteenlopende criteria, zoals leaseprijs, brandstofkosten, comfort, uitstraling, functionaliteit en de kwaliteit van importeur en dealers. De prijs is in 1990 voor de eerste maal uitgereikt.